Приятелствата, които ще ти навредят

2013-10-15 16:45:00
Приятелствата, които ще ти навредят
Снимка: Dreamstime

В днешно време човек трудно може да си намери близки хора, на които да се довери. Едно е да си намериш гадже, с което да си прекараш добре няколко месеца, друго е да си намериш истински приятел, на когото да споделиш най-съкровените си тайни. И все пак човек трябва да внимава. Има хора, които колкото и добронамерени да изглеждат на пръв поглед, трябва да ги избягвате. Вижте кои са те:

 

 

Тези, които знаят всичко - много е досадно да общуваш с човек, който си мисли, че знае всичко и постоянно да спори и да налага мнението си. Той винаги дава съвети на околните, дори когато те не искат и не се нуждаят от такива. Има свое виждане как нещата трябва да стават и когато човек го направи по друг начин, те твърдят, че той е грешен. По-добре намали комуникацията си с хората, които смятат себе си за най-умните, най-добрите, най-важните и т.н.

 

Тези, които „смучат“ енергията ти – така наречените енергийни вампири са доста опасни хора. Те могат да не ти направят нищо лошо и да са верни приятели, но времето, прекарано с тях, изцежда силите ти. Енергийният вампир консумира повече, отколкото дава на своите приятели.

 

Тези, които не виждат хубавото в живота - каквото и да стане, той/тя винаги е настроен/а негативно и не вижда хубавите неща, които поднася животът. Приятелството с човек на отрицанието е изключително натоварващо, затова е по-добре да нямате такива хора сред приятелството си обкръжение.

 

Тези, които постоянно драматизират – докато някои хора не споделят чувствата си, други обичат да правят от мухата слон. Тези, които обичат да драматизират, постоянно сменят емоциите си. В един момент правят грандиозен скандал от едното нищо, в следващия се смеят от сърце на нещо дребно и незначително, след това пък са без настроение и на ръба на депресията.

 

Тези, които разнасят клюки – представителките на нежния пол обичат да клюкарят, но се дразнят, когато тяхното име е сред обсъжданите. Ако не искаш най-съкровените ти тайни да станат обществено достояние, по-добре не дружи с хора, които обичат да клюкарят.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия